Ferreira

Ferreira dateert van 1751 en heeft als logo een emoe met een hoefijzer in de bek. De emoe loopt nooit achteruit, dit staat symbool voor Ferreira die vooruit kijkt naar de toekomst. Het hoefijzer staat voor geluk.

Dona Antonia Ferreira

Dona Antónia was de grande dame van de portindustrie en heeft Ferreira haar huidige faam gebracht.  Dona Antónia was op haar dertigste al weduwe en heeft zich toen volledig toegewijd aan het bedrijf. Ze was een van de eersten die in de Douro eigen quinta’s kocht en daar voor een goede infrastructuur zorgde. Ferreira was tot het eind van de jaren tachting in handen van de familie. Ferreira is nog steeds een van de belangrijkste portmerken in Portugal.

Ontkurken van Vintage

Bij flesrijping van de vintage port dient elke 25 jaar de kurk te worden vervangen. De kurk is dan teveel aangetast door de alcohol. Omdat de kurk zelf niet kan worden verwijderd wordt een tang gebruikt waarmee de flessenhals net onder de kurk wordt gebroken. De tang wordt eerst verwarmd in een vuur en dan om de flessenhals geplaatst. Vanwege het grote temperatuur verschil breekt het glas zonder scherven. De port wordt daarna overgoten in een nieuwe fles.

Lees ook eens ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *