DOW’s

Dow’s is opgericht in 1798 en sinds vier generaties is de familie Symington eigenaar van Dow’s Port. De ervaring van deze Engels-Portugese familie gaat meer dan 100 jaar terug. De Symington familie bezit de beste wijngaarden (Quinta’s) in de Douro, waaronder de beste wijngaarden van Dow’s: Quinta Senhora da Ribeira en Quinta do Bomfim.

Quinta Senhora da Ribeira en Quinta do Bomfim

Deze Quinta’s werden in 1890 en 1896 aangekocht door Dow’s waarmee Dow’s  een van de eerste porthuizen was die investeerden in premium wijngaarden. De rijping van de port vindt plaats in deDow’s  Lodge  die in 1825 is gebouwd.

100 Points

Dow’s is bekend om haar prijswinnende Vintage wijnen. Ook wijncritici beoordelen de vintage wijnen zeer hoog. De vintage 2007 is door Wine Spectator gewaardeerd met de maximale score van 100 punten.

  • Dow’s 2007 Vintage Port is door Wine Spectator beoordeeld met de maximale score van 100 punten
  • Dow’s 2011 Vintage Port is door Wine Spectator beoordeeld met 99 punten

Lees ook eens ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *