Kopke

Est. 1638

C.N. Kopke is opgericht in 1638 door de Duitser Christiano Kopke en is het oudste porthuis ter wereld. In 1953 is Kopke gekocht door de Barros familie en op dit moment is het onderdeel van de  Sogevinus Groep.

C.N. Kopke is buiten Portugal en de Benelux nauwelijks bekend

Aan Kopke zit een hollandstintje: tussen de Duitse Kopkes en de Nederlandse Van Zellers hebben meerdere huwelijken plaatsgevonden. Bij een van die huwelijken nam Kopke de leiding over van de beroemde Quinta do Roriz. In de 18e eeuw was de wijn van de Quinta de Roriz een van de eerst single-quinta wijnen die werden geëxporteerd. De Van Zellers zijn tot 2008 de eigenaar gebleven van de Quinta do Roriz. In 2008 is de Quinta do Roriz verkocht aan de familie Symington.

Hollandstintje

De winkel van Kopke in Vila Nova de Gaia
Kantoor en pakhuis van Kopke in Vila Nova de Gaia

Iconische zwarte flessen met geschilderde letters

Kopke is bekend van de iconische zwarte flessen met de hand geschilderde letters. Het “schilderen” van de letters gebeurt met sjablonen waarbij de verf op de fles wordt getamponneerd.

Historische fles

Kopke heeft een special reserve port uitgebracht in een speciale fles. De fles is gebaseerd op de eerste portflessen in haar meer dan drieënhalve eeuw bestaan.

Kopke Colheita

Dit zijn waarschijnlijk de meest gewaardeerde portsoorten van dit huis. Colheita zijn ports van een enkel jaar. Ports van een kwalitatief hoog niveau die op hout zijn gerijpt gedurende ten minste zeven jaar. Normaal worden zij gebotteld net voordat ze uit de kelders vertrekken. Om deze reden is het, dat deze Colheita Ports over het algemeen voor lange of zelfs zeer lange periodes, op het hout blijven rusten, vaak veel langer dan de voorgeschreven 7 jaren. Hierdoor krijgt de port deze karakteristieke mahoniehouten kleur, een fijn en complex boeket, een nootachtige karakter en een zijdezachte textuur.

1998

Kopke Colheita 1998, mijnslijter.nl, € 32.99

1999

Kopke Colheita 1999, mijnslijter.nl, € 29.99

2000

Kopke Colheita 2000, mijnslijter.nl, € 29.99

Lees ook eens ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *